Blogindlæg

Sådan tilføjer du undertekster på de sociale medier

Udgivet d. 7. juni 2019

Selvom videomediet har gjort et kvantespring i popularitet, så er vi på nogle punkter tilbage til filmhistoriens spæde start. Stumfilmene er kommet tilbage, i denne omgang på de socialer medier, og derfor skal du tilføje undertekster til dine videoer.

På Facebook og LinkedIn afspilles din video automatisk uden lyd. Det er derfor vigtigt, at din video har undertekster på, hvis der på nogen måde indgår tale i videoen. Vi har sammensat en video som viser dig hvordan du uploader dine undertekster til Facebook, LinkedIn og Youtube. Videoen forudsætter at du har en såkaldt srt-fil parat – mere om det nedenunder.

Hele 67% har set vores parodivideo, “Forbyd lodrette videoer”, uden lyd.

For at få undertekster på din video skal du bruge en srt-fil, hvilket er en tekstfil, som indeholder både undertekster og tidskoder. Srt-filer kan afspilles sideløbende med din video af de fleste moderne videoafspillere – f.eks. VLC Media Player (tryk på “undertekster” -> “tilføj undertekstfil”). Det er vigtigt at nævne, at srt-filen udelukkende er tekstfil, dvs. den indeholder hverken lyd eller video. Derfor skal du altid både have en videofil OG en srt-fil når du uploader til de sociale medier. Hvis du er computer-ninja, kan du lave srt-filen selv – ellers kan du hyre os til at lave den for dig!

Facebook

For at gøre det mere kompliceret har Facebook bestemt, at alle undertekstfiler skal navngives i følgende format “[filnavn].da_DK.srt”. Filendelsen “da_DK” er en landekode, som fortæller, at din video er på dansk. Hvis din undertekstfil er på et andet sprog end dansk, så skal filen hedder “filnavn.[sprogkode]_[landekode].srt”. Du kan finde andre sprog- og landekoder her.

VIGTIGT: Hvis du har tænkt dig at booste din video på Facebook er det vigtigt at uploade dine undertekster inden du booster indlægget på Facebook. Det skyldes, at videoen bliver “frosset” så snart du booster den, og at du dermed ikke kan ændre i hverken video eller opslag.

Få fat på os

Skal vi lave noget fedt sammen?

    Gustav går på en sandklit ved Rubjerg Knude fyr