Hjørring Live

Let's Make Hjørring Great Again

Vi skabte et satirisk univers, hvor Hjørrings borgmester, Arne Boelt, spillede hovedrollen som et miskmask mellem James Bond og Donald Trump.

Statistikken bag filmen
500 Likes
100.000 Visninger
600 Delinger

Ideen bag fænomenet

Videokampagnen for Hjørring Live byggede på et ønske om at skabe noget indhold, som vi selv syntes var sjovt. Det betød også, at vi fra projektets start måtte styre langt væk fra den gængse måde at lave kommunalt indhold på.

Arne Boelt var centrum i et satirisk univers, hvor Hjørrings skæbne alene afhænger af ham.

Fra Boelt til Bond

Setup’et i Hjørring LIVE gjorde det muligt at lave et projekt, der legede med grænserne for hvad man kan tillade sig i kommunal sammenhæng. Derfor fik vi frie rammer til at skabe en fortælling med borgmesteren som omdrejningspunkt.

Hjørring LIVE er et studiestartsevent for alle førsteårsstuderende i Hjørring. Hvert år laves der en skæv eventfilm, hvor Hjørrings borgmester har tradition for at spille en rolle. Vi udviklede en fortælling, der byggede videre på denne tradition og satte den yderligere på spidsen.

Arne Boelts karakter er et alter-ego, der er modelleret ud fra kendte action-karakterer som James Bond og Terminator med et hint af Donald Trump og Vladimir Putin. Målet var at lade borgmesteren spille en rolle, hvis selvbillede adskilte sig så meget som muligt fra kulturen i Hjørring Kommune. Til vores glædelige overraskelse formåede Arne Boelt at indfange præcis den åre af vendsysselsk storhedsvanvid, vi havde håbet på at se.

Vi mødte kun opbakning i lokalmiljøet, heriblandt fra Hjørrings kultikon, Krumme.

Resultatet

Den færdige kampagne tiltrak sig stor opmærksomhed i hele Nordjylland.

Hovedfilmen blev delt på en lang række kanaler. De lokale medier hoppede hurtigt på historien, imens videoen også blev lagt op på TV2 Nords Facebook-side med et efterfølgende TV-indslag omkring dens tilblivelse.

Den virale spredning af hovedfilmen betød at Hjørring LIVE-konceptet nåede ud til mere end 100.000 mennesker på de sociale medier. Desuden blev filmen vist for arrangementets godt og vel 1.000 deltagere. På den måde blev videokampagnen en stor succes, og var med til at sætte Hjørring LIVE på radaren i folks kollektive bevidsthed.

Explainer-video

Vi producerede en explainer-video, der forklarede Hjørring LIVE’s spilleregler på en letforståelig og underholdende måde.

The Game

Hvordan formidler man reglerne i et komplekst spil på en simpel måde?

Omdrejningspunktet for Hjørring LIVE er en konkurrence, der kaldes for The Game. Vi udarbejde en explainer-video til The Game, som forklarede spillets regler og dets praktiske afvikling.

En af udfordringerne var at kondensere mængden af information mest muligt. På den måde ville vi sikre, at eleverne ikke mistede opmærksomheden eller glemte vitale informationer undervejs. Vi var derfor i tæt dialog med Hjørring Kommune om at identificere hvilke elementer, der var nice-to-have og hvilke der var need-to-have. Til sidst fik vi i fællesskab skåret det oprindelige manuskript ned fra 8 til 3 minutter.

Vi samarbejdede gennem hele processen med grafisk facilitator, Jakob Storm, om at skabe en visuel stil, der var levende, men samtidig let at forstå. Slutresultatet blev en kombination af håndtegninger og papudklip, som blev levendegjort via stop-motion og computeranimationer.

Jakob skal til at tegne til Hjørring LIVE explainer-videoen

Der blev klippet, klistret og animeret for at gøre spillets regler så letfordøjelige som muligt.

Storytelling i praksis

Vores arbejde med Hjørring LIVE er et eksempel på, hvordan kreativ storytelling kan skabe konkrete resultater. Det er også et eksempel på, hvordan man som kommune, virksomhed eller institution kan skabe enorm PR-værdi ved at løbe en kalkuleret risiko.

Få fat på os

Skal vi lave noget fedt sammen?

    Gustav går på en sandklit ved Rubjerg Knude fyr