Blogindlæg

Movimentum: Fra drøm til virkelighed

Udgivet d. 11. januar 2019

2019 er lige begyndt og selvom Movimentum blev skabt for 2 år siden, så er hver dag en rejse for os. Vores filmmaskine, Movimentum, er baseret på en fælles drøm. Drømmen om at kunne leve af at lave film. En drøm som i dag er blevet til virkelighed.

Vores rejse starter for 2 år siden. Nemlig i november-december 2016. Vi gik begge i gymnasiet på daværende tidspunkt, men vi havde en klar idé om hvad vi ville når studenterhuen var på plads. FILM. Vi drømte nemlig om at fortælle historier gennem film. På trods af vores drømme, så havde vi ikke før lavet nogen film som var præsentable for de kunder vi gerne ville arbejde sammen med. Det skulle ændres. Vi havde tidligere produceret en lang række hobbyvideoer med vores nærmeste familie og venner. Idéerne var kreative og det samme var måden hvorpå historierne blev formidlet. Dengang fandt vi hurtigt på en idé og filmede den kort efter. Vores fælles filmrejse startede allerede i 2009, hvor vi for første gang mødtes, for at lave vores første film sammen. Den var baseret på en meget primitiv ide om en skurk og en helt, ligesom så mange andre succesrige fortællinger. Vores film blev dog ikke succesrig, men det var faktisk lige meget. Vi lagde den op på Youtube, men der var ikke mere end et par hundrede, som så den. For os betød det ikke alverden om videoen blev set, fordi det for os var processen, som interesserede os. Vi elskede og elsker stadigvæk at udfolde os kreativt. Hvis vi spoler filmen frem til idag, så er det den samme passion for filmproduktion, som driver værket. Vi ser det som et privilegie, det at få indsigt i andres verden, samt muligheden for at formidle deres historie på en kreative måde.

Hele drømmen om Movimentum startede med at vi som nævnt skulle producere nogle videoer, som vi kunne præsentere for potentielle kunder. Vi satte et mål om at lave 5 gratis videoer for 5 forskellige lokale virksomheder. De fik en video, men til gengæld kunne vi bruge videoen som reference i fremtiden. Listen for vores mål for fremtiden var lang og involverede blandt andet mål om omsætning, projekttyper og udstyr. Ved siden af studiet begyndte vi at knokle for at få videoerne i hus. Efter godt 2 måneders arbejde havde vi 5 referencer på en hjemmeside, som vi selv havde lavet. Vi fik muligheden for at præsentere vores virksomhed og ide for nogle garvede erhvervsfolk, hvilket resulterede i vores første betalende kunde. Derfor stiftede vi Movimentum I/S d. 11 januar 2017. Det er i dag to år siden.

Hvad betyder Movimentum?

Da vi i januar 2017 skulle navngive vores filmmaskine havde vi mange forskellige ideer. Vi havde sat os for at navnet skulle give mening i forhold til hvad vi beskæftiger os med nemlig film. Vi satte os ned for at brainstorme ideer til potentielle navne til vores virksomhed. Vi startede helt fra bunden med spørgsmålet: Hvad er det vi laver i vores forretning? Svar: Vi producerer film. Hvad består film af? Levende billeder. Hvad skaber de levende billeder? Bevægelse. Hvad er det engelske ord for bevægelse? Movement. Hvor stammer dette ord fra? Latin. Hvad er det latinske ord for bevægelse? Movimentum. Derfor valgte vi at kalde vores virksomhed for Movimentum. Netop fordi det betyder bevægelse og det er netop det vi arbejder med. Billeder i bevægelse. Vi bestræber os på at skabe film, som gør en forskel, i kontrast til en statisk film som ikke gør nogen forskel.

Perfekt timing

Vi fandt hurtigt ud af, vi havde ramt et hul i markedet. Efter vi havde fået den første kunde, så begyndte “snebolden” at rulle ned af isbjerget. Vi kunne simpelthen mærke “sneboldeffekten” på egen hånd, da vores nyopstartede virksomhed langsomt udviklede sig og fik flere kunder. Snebolden blev større og begyndte at få mere fart på. De mål som vi tidligere havde lavet nåede vi hurtigere end, hvad vi havde forventet. Vi havde ramt videoens guldalder på de sociale medier. De sociale medier og vores unikke placering i det nordjyske havde sikret os et bundsolidt grundlag for vores virksomhed. Med tiden modnede vi os både som videografer og forretningsmænd. Selvom vi blev mødt af bump på vejen, så rejste vi os op igen og vi kunne mærke at vi var blevet klogere end tidligere. Hver gang vi havde et problem, som vi ikke selv kendte løsningen på, så brugte vi oceaner af tid på at finde en forklaring på hvordan det kunne løses. Det er derfor det har været og ER en rejse.


I 2018 realiserede vi vores største drøm. Det at kunne leve af at lave film. For 2 år siden virkede det usandsynligt og som noget vi ikke kunne gøre på egen hånd. Vi gik fra at være semiprofessionelle i 2017 til at være fuldtidsprofessionelle i 2018. Filmproduktion for virksomheder er vores fuldtidsbeskæftigelse den dag i dag. Selvom det ikke altid har været lige let enten på grund af udstyr, det forretningsmæssige eller manglende viden, så kan vi i dag være glade for alle de kampe vi har kæmpet. Det har nemlig været det hele værd. I 2018 har vi uden tvivl produceret de største projekter vi nogensinde har lavet. Vi har lært at bruge vores udstyr på nye måder og udfordrer hver især hinanden på daglig basis. Vi tør at eksperimentere med brug af nyt udstyr, hvilket inspirerer os til at komme med nye filmideer. Vi glæder os til forhåbentligt at gøre 2019 bedre end det forgangne år.

Få fat på os

Skal vi lave noget fedt sammen?

    Gustav går på en sandklit ved Rubjerg Knude fyr