Blogindlæg

Derfor bliver dine videoer ikke set på Facebook

Udgivet d. 31. januar 2019

Godt videocontent er alfa-omega på Facebook, men selv verdens bedste content kræver markedsføring. Vi har sammensat 7 hurtige tips til hvordan du kan sikre, at dit content bliver set på Facebook.

Forestil dig dette: Du har netop slået den bedst tænkelige video op på din virksomheds Facebook-side – alt ånder fred og idyl, for videoen passer nemlig perfekt ind hos jeres målgruppe, og så er den desuden produceret i samme kvalitet som en 100-millionerdollar blockbusterfilm fra Hollywood. Men djævelen er trængt ind i paradis: Videoen bliver aldrig set, og den virale hitkanon som skulle have vundet en oscar og været vist i samtlige amerikanske talkshows, samler nu støv på bunden af din bedstemors nyhedsfeed. Hvad gik der galt? Hvorfor blev min mesterstreg af en video aldrig set? I dag vil vi dykke ned i lige netop den problemstilling som vi af og til selv støder på i forbindelse med vores arbejde og vores kunder. Sandheden er nemlig den, at selv den hypotetisk bedst tænkelige video aldrig vil nå sit fulde potentiale hvis ikke den får samme kærlighed i markedsføringsfasen som i produktionsfasen. Her kommer derfor syv tips til hvordan man sikrer sig mod at sidde fast i den kollektive glemsels nyhedsfeed.

Læg videoen direkte op på Facebook

Det er en ubestridt synd at linke til en YouTube-video på Facebook – i hvert fald hvis du spørger Facebooks algoritmer. Facebook er indrettet således at videoopslag automatisk prioriteres over andre opslagstyper, men dette gælder altså kun hvis videoen er uploadet direkte på Facebook. Det betyder at din video bliver set mindre hvis du kun vælger at uploade den på YouTube. Desuden belemrer du også din seer med et ekstra klik, da Facebook tvinger sine brugere til at klikke sig helt ind på YouTubes hjemmeside før man får lov at se videoen.

Udnyt det sociale i social medier

De vigtigste visninger er altid de første. Brug dit eget netværk til at give videoen det indledende boost den har brug for. Sørg for at alle inden for din nære og knap så nære omgangskreds ved at du lige har droppet en bombe af et videohit på Facebook, og bed dem gerne om at dele, kommentere og like på livet løs. Opsøg populære sider som kunne have en interesse i at dele eller uploade din video – hvis din video bliver samlet op af et stort medie, så mangedobler du sandsynligheden for at den bliver en viral succes. Jo flere kanaler du når ud til, jo større rækkevidde får videoen. Det er ikke for sjov, at Facebook er et socialt medie – man er nødt til at være social for at lykkes.

Husk undertekster

På Facebook spiller videoer automatisk uden lyd, med mindre brugeren selv går ind og klikker på videoen. Derfor er Facebooks indbyggede undertekstfunktion absolut uundværlig for dem, der laver videoer med speak, interview el.lign. Man kan både indtaste underteksterne direkte på Facebook, eller man kan udarbejde en separat fil, som også er kompatibel med andre videotjenester. Underteksterne gør det også lettere for folk at se din video på offentlige steder, hvor en høj volumen på telefonen ville være upassende. Social Selling Company har lavet en glimrende artikel om hvordan du udarbejder og uploader undertekster til Facebook og andre sociale medier.

Giv din video et lille pusterum

Der er mange holdninger omkring hvor aktiv man bør være på sociale medier som eksempelvis Facebook – og der er som udgangspunkt ikke noget nemt svar. Når du står med et knaldgodt videoprodukt i hånden, anbefaler vi dog at du giver videoen et lille pusterum, hvor du ikke udgiver andre ikke-relaterede opslag. I denne periode anbefaler vi i stedet at du tilrettelægger dit content, så det leder op til din primære video. Dette kunne eksempelvis være teaser-videoer, bag-om-scenen, små udklip af hovedvideoen og lign. På den måde sikrer du at dine følgere når at se videoen før dens aktualitet bliver tilsidesat til fordel for en ny nyhed i rækken.

Tilføj en fængende men kort beskrivelse

Dine potentielle seere har hverken tid eller lyst til at læse en lang beskrivelse om din seneste video. Tricket er at begrænse sig selv til en enkelt sætning eller to og her er målet ikke at beskrive hele videoen, men snarere at indfange den del, som er mest spændende. På den måde bliver det nemmere at fange folks opmærksomhed når de lynhurtigt scroller gennem Facebook-feedet. Når du har skrevet beskrivelsen er det også værd at tænke over videoens titel. På Facebook ser brugeren først din titel når de klikker ind på videoen, men det betyder ikke at den bør forsømmes. Titlen spiller nemlig en stor rolle i forhold til Facebooks (og i nogle tilfælde også Googles) søgefunktion, hvor titelindholdet fungerer som din videos vigtigste søgeord. Vær derfor opmærksom på at lave en titel, der indeholder de specifikke keywords eller nøgleord som du ønsker at folk skal finde din video på.

Vær ikke bange for at bruge annoncekroner

I Hollywood er en dyr film også lig med er dyrt markedsføringsbudget. Dit produktionsbudget runder måske ikke milliondollarklassen, men det ændrer ikke på at du har brugt ressourcer på at få din video realiseret – hvad enten du så selv har produceret den, eller fået andre til at gøre det for dig. Derfor er det også en selvfølge at ressourceforbruget i produktionsfasen skal matches med et markedsføringsbudget. Alt afhængig af formålet med dit videocontent kan du enten vælge at booste et eksisterende opslag, eller lægge din video op som en Facebook-annonce. Sidstnævnte mulighed giver dig adgang til et hav af indstillinger, hvor du sammen med Facebooks Pixel kan styre og tracke din annonces demografi ned til en næsten uhyggelig detaljegrad.

Analysér, analysér, analysér

Når din video har haft sit ”moment of fame”, så vil der ligge en masse data i Facebooks Indblik-funktion, som du vil have gavn af at kigge på. Her kan du bl.a. finde ud af hvem der har set din video, hvor lang tid de har set den og om de har gidet at se videoen med lyd. Disse data kan du bruge til at lære din målgruppe bedre at kende, og dermed vil du både være i stand til at optimere og markedsføre dit indhold bedre næste gang du uploader en video. Denne evaluering kan også hjælpe med at klargøre det økonomiske udbytte, hvis din video har været led i en annonce-kampagne. Med Facebooks Pixel er det nemlig muligt at tracke potentielle kunders adfærd når de klikker sig ind på din hjemmeside. På den måde kan man ret præcist se konverteringsraten på en specifik annonce og dermed spore sig ind på det content, som virker bedst. Social Media Bureauet bSocial har lavet den ultimative guide til hvordan du opsætter en Facebook Pixel på din hjemmeside.

Ved at følge ovenstående tips er du selv med til at skabe rammerne for at din video bliver set mest muligt. Det virale hit kræver dog mere end blot god markedsføring – grundantagelsen er naturligvis at din videos indhold er top-tunet og optimeret ift. både målgruppe, format og produktion. Dette er en kunst i sig selv, og noget som vi til daglig arbejder på at perfektionere i vores produktioner.

Få fat på os

Skal vi lave noget fedt sammen?

    Gustav går på en sandklit ved Rubjerg Knude fyr