AVV

Mennesker, miljø og mening

Vi skabte en autentisk, men samtidig professionel præsentationsvideo for affaldsselskabet, AVV.

Fra verdensmål til hverdagsmål

AVV er et affaldsselskab i Vendsyssel, der beskæftiger sig med meget mere end bare affald.

I forbindelse med AVV’s nominering til Dansk Affaldsforenings Verdensmålspris fik vi til opgave at producere en professionel, men samtidig autentisk præsentationsfilm. Filmen skulle formidle AVV’s daglige arbejde med FN’s verdensmål gennem deres tre værdisøjler: Mennesker, miljø og mening.

Ved det indledende møde havde AVV allerede ideen på plads, hvilket muliggjorde en hurtig produktion. Vores opgave i præproduktionen var derfor at komme med sparring og input til storyboardet og sætte os ind i det visuelle udtryk som AVV ønskede at formidle.

Bagom produktionen

Med en deadline på kun to uger var det altafgørende at vi fra projektets begyndelse var in-sync omkring filmens udtryk og forløb. AVV havde en klar ide om hvor de gerne ville hen, og det var vores opgave at komme derhen.

“Fra optagelsen til selve produktet lå på mit skrivebord, det gik egentlig rigtigt hurtigt, og det var nødvendigt, vi havde en stram deadline og den overholdt de til punkt og prikke.”

Morten Ulltveit-Moe
AVV

Optagelser på toppen af Danmark

Med det færdige storyboard i hånden kunne optagelserne påbegyndes. Hertil var der afsat to optagelsesdage, som skulle afvikles i solskin i den nordjyske natur, hos AVV i Hjørring og hos Gamle Mursten i Brønderslev.

AVV er en virksomhed på toppen af Danmark og derfor ville vi fange indbegrebet af den nordjyske natur: bølger, hav og det flotte landskab. Med den korte deadline in mente var det afgørende at vi gennemførte optagelserne så tidligt i processen som muligt, så vi hurtigt kunne komme videre til redigeringsfasen.

Storyboardet lagde op til at filmen skulle bestå af speak og passende dækbilleder, der understøtter hinanden og sammen skaber synergi. Vi valgte at indspille filmens speak in-house i et improviseret studie, hvor bestyrelsesformand for AVV, Jørgen Bing, agerede speaker. Speaken bidrager med en autenticitet og et poetisk twist, som vi synes klæder videoen enormt godt. Vi synes at speaken er en central del af videoens succes, og vi er sikre på at vi ikke havde opnået et lige så autentisk udtryk med en ekstern speaker.

Rubjerg Knude Fyr var en oplagt location til at vise Nordjyllands flotte natur.

“Når man kommer med en ide om hvor man gerne vil hen med en video så er det jo drømmen, at man finder nogle, der kan realisere den, og jeg tænker egentlig, at de drømme vi havde her på stedet, her os AVV – de blev til fulde indfriet.”

Morten Ulltveit-Moe
AVV

Prikken over i’et

I sidste ende leverede vi en film med masser af sjæl, som vi er blevet rigtig glade for både kvalitets- og fortællingsmæssigt. Som prikken over i’et vandt AVV desuden den verdensmålspris som de var nomineret til!

Få fat på os

Skal vi lave noget fedt sammen?

    Gustav går på en sandklit ved Rubjerg Knude fyr